MESIN AIR TIN & PEMBARIS

kejadian berlaku sewaktu kami selesai menjamah roti & hot dog di DP poliPD
dan kami memerlukan air sejuk..
wow..wow..sangat tak tahan...

aku ngan dak umah cepat2 gi kat mesin yg jual air dalam tin depan library poliPD
air tin yg berharga RM1.30
dengan penuh "excited" nya kak biela masukkan RM1 duit kertas dalam mesin tu..
yeah berjaya..!!
turn aku plak msk kan duit syiling..
10sen..10sen..20sen aku msk kan tp tersekat..
bengong punya mesin..
leh plak tersekat..

aku tekan-tekan xnk plak kuar duit niw..
adoi..da xthn nk air...
syiling da tersekat..duit kertas???
pown jugak...sengal...

dengan bantuan ahli rumah 79, kami menghentak2 mesin 2..
ceh..sia..sia..
duit xkuar2 ape ntah lg air..siot tol..

tiba - tiba RAJA FARADYNA mengeluarkan pembarisnya..
bertujuan untuk mengorek duit syiling yg tersekat 2..
aku dengan pantas merampas pembaris 2 dari tgn dd dan....
mengorek lubang duit syiling td..hehehe
korek pny korek..ceh...xle gak...
aku xputus asa..aku korek lg...dan lg..

tiba-tiba..tap....!!
pembaris 2 patah..
o'owh.. :(
dengan spontan aku berkata:-
"sorry dd..keqna xsengaja..nnt keqna ganti taw.."
dd menjawap "xpe la keqna"

kak biela dah bengang!! dengan tidak berfikir panjang dye telah
meng "off" kan mesin 2 untuk seketika...
dan "on" balik..
yeah...RM1 kak biela berjaya keluar..
wink wink..sonok gle hahaha
tp duit syiling xdpt de nk kuar..tersekat sampai mati kat situ..
lantak ah..mls lyn mesin 2 dah...
ktorang dah decide bli air kt luar jew ar...
kami pown menggerakkan diri..

PEMBARIS dd yang patah 2 tu still ade kt tgn aku lg..
dengan bangganya aku msk kn sblh pembaris yg patah 2 dalam PETI SURAT yg berkunci..!!
tetiba aku tersentap bile dd menjerit..
"keqna..npe buang pembaris 2 kte kt c2..kte syg pembaris 2.."
dengan spontan dye menanges..ape lg, aku menggelabah ar....
cepat2 peluk dye bwk balik umah..
masa jln balik umah aku peluk dye, nanges xhenti..makin cuak aku..
terkejut aku dye nanges..punya la ssh aku nk pujuk dye..
sorry sgt2..
aku pelik npe dye nanges,rupanya...
pembaris yg dye pkai dr SPM smpai la sem6..
da 5 thn PEMBARIS 2..sorry syg..keqna xsengaja..



ni lah sebelah pembaris dye yg patah..lg sblh ade dlm peti surat tu


Dengan rase berslh aku nk lah ganti balik PEMBARIS dye..
tp xnk pembaris baru nk yg lama gak..
siap nk tggu org bukak peti surat 2 nk amik serpihan lg 1
last2 lembut gak aty dye nk trima yg baru..
TAPI.........
dengan syarat!! mesti ade "sticker" ubat warna merah, de conteng2 nama..
dye nk nmpk mcm yg lama gak




niw la "sticker" yg dye maksudkan..
nsb baik aku dpt cri..lau x..!!




conteng name plak!!
didy gemok & didiyana
mcm yg lama!!



Dan ini lah rupa pembaris baru yg telah diganti..
sorry keqna da pthkan n buang dlm peti 2..
keqna xsengaja..
keqna taw walaupun keqna da ganti yg br tp xsame mcm pembaris yg dd syg 2
sorry syg..



::saya sangat terharu bile dye kate dye nanges sbb itu kenangan antara kte dan dye!
dye kate sbb keqna suka conteng pembaris 2 dr dulu lg tulis name dye..
dye syg sgt..::
keqna mintak maaf RAJA FARADYNA.. :(

No comments:

Post a Comment